HAE KESÄKOULUUN / 

APPLY FOR THE SUMMER SCHOOL


Kutsumme sinut liittymään toisenlaiseen tarinaan.
Photo: Antti-Kristian Pärnänen


/// Hakuprosessi on nyt auki.


TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT: Seuraamme voimassa olevia suosituksia liittyen Covid-19 -pandemiaan ja järjestämme kesäkoulun suositukset huomioon ottaen. Suosittelemme vahvasti osallistumista Kesäkouluun koko neljän viikon ajaksi. Lisäksi pyydämme välttämään alueelta poistumista ja projektiin liittymättömien ihmisten tapaamista, jotta varmistamme mahdollisimman turvalliset olosuhteet koko kesäkoulun yhteisölle.

Pyydämme osallistujia tulemaan vain täysin oireettomina tai tuomaan mukanaan tuoreen negatiivisen Covid-testituloksen (joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen Kesäkouluun saapumista).Jos tiukat Covid-19 rajoitukset estävät meitä kokoontumasta suurempana ryhmänä heinä-elokuussa 2021, turvaudumme valmisteltuun vaihtoehtoiseen suunnitelmaan. Kesäkoulua ei järjestetä online-toteutuksena, vaan tarjoamme joka tapauksessa mahdollisuuden fyysiselle kokoontumiselle Suomessa. Voit olla meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla, jos sinulla on kysyttävää liittyen Kesäkoulun järjestämiseen tai haluat tarkistaa meiltä viimeisimmän tilanteen.Mistä on kyse

 • Neljän viikon ohjattu oppimisen matka
 • Kokeellinen, innostava ja käytäntöön perustuva
 • Aidosti kestävän elämän vaatimusten tutkimista sekä yksilöiden että yhteisön tasoilla
 • Oppimispaikkana toimivat sekä sisä- että ulkotilat, toimintaa ei ole erotettu luonnosta
 • Osallistujat työskentelevät omista mahdollisuuksistaan käsin
 • Koulun rakenteet ovat joustavia ja ne mukautuvat erilaisiin tarpeisiin ja olosuhteisiin
 • Oppiminen sulautuu päivittäisiin toimiin
 • Kestävyyden harjoittaminen näkyy niin käytännöllisellä kuin psykologisella tasolla:

→ matkustustavat Korkeaojalle (kimppakyydit, bussit, pyörät)

→ majoittumistavat (jaettujen huoneiden lisäksi teltat, jurtta ja riippumatot)

→ alueen suunnittelu (ekorakenteet, kompostikäymälät, ulkosuihkut, ulkoalueiden hyödyntäminen jne.)

→ ruoanvalmistus (oman puutarhan hyödyntäminen, kasvisruoka, kierrätys, kompostointi)

→ työskentelytapamme (fasilitointi, vaihteleva rytmitys, joustavuus, matala hierarkiarakenne, mahdollistaminen, empatia ja syvä tietoisuus)Photo: Aino Valkamo


Taustaa

Näemme suuren tarpeen nykyisten kulttuuristen tarinoiden ja ihmiskunnan ympäristölle tuhoisien toimintatapojen uudelleenmäärittelylle: loputon kasvu, yksilökeskeisyys, BKT:n korostaminen onnellisuuden sijaan ja pelastuksen etsiminen teknologisista innovaatioista. Kukoistuksen sijaan koemme systeemistä epäoikeudenmukaisuutta, vääristynyttä johtamista, laajaa kollektiivista toimettomuutta, ympäristön tuhoa, sosiaalista polarisaatiota ja henkistä köyhyyttä. Näiden toisiinsa kiertyneiden kriisien keskellä me löysimme merkityksellisen tehtävän ja päädyimme luomaan Sydenkoulun.

Kesäkoulu on ensimmäinen askeleemme kohti käytännön työtä. Kesäkoulussa tuomme yhteen suuremman joukon ihmisiä ja voimme yhdessä tutkia kehittämiämme oppimisrakenteita ja opetussisältöjä. Tämä ensimmäinen laajempi tarjoamamme oppimiskokonaisuus antaa meille ymmärrystä siitä, kuinka ihmiset selviytyvät nykyisinä aikoina, millaisia tarpeita ja unelmia heillä on. Kesäkoulun jälkeen työmme jatkuu vaihtoehtoisten oppimisrakenteiden parissa, ja otamme seuraavat askeleet suuntaan, joka tuntuu sopivalta, avautuvalta ja vastaanottavaiselta.


Osallistujat

Aikuiset (18+) vaihtelevista taustoista ja ammattikunnista, edustaen elämän eri vaiheita.

Kesäkoulussa työskentely ja oppiminen vaatii aloitteellisuutta. Luomme jotain uutta ja tutkimme mitä siitä voisi syntyä. Hyväksyttyjen, mutta huonosti toimivien käyttäytymismallien kriittinen tarkastelu ja niistä irrottautuminen voi osoittautua haastavaksi - valmiiksi kuljettua polkua ei ole saatavilla. Lähestymme yhdessä kulkemaamme matkaa tavoitehakuisuuden sijaan prosessikeskeisesti.


Ohjelma

VIIKKO I
18.–25.7. Yhteisön rakenteet

VIIKKO II
25.7.–1.8. Ilmaisu

VIIKKO III
1.–8.8. Rituaali

VIIKKO IV
8.–15.8. Unelmista konkretiaan


///


Kesäkouluun on mahdollista osallistua kaikille neljälle viikolle tai yhdestä kolmeen erilliselle viikolle. Ohjelma on suunniteltu kokonaisuutena ja etusija osallistumisessa annetaan heille, jotka voivat sitoutua osallistumaan koko Kesäkoulun ajaksi. Jokaisella viikolla on tilaa korkeintaan 20 osallistujalle.

VIIKKORAKENNE:

Jokainen viikko alkaa ja päättyy sunnuntaina. Tällöin edellisen viikon opit jaetaan uusien tulokkaiden kanssa. Päivät alkavat ohjatulla tunnin pituisella fyysisellä / meditatiivisella harjoituksella. Aamuisin pidetään myös päivän käytäntöihin ja tiedotukseen liittyvä kokoontuminen. Päivittäin tarjoillaan kolme yhteisöllistä ja herkullista kasvisruoka-ateriaa. Viikkoon kuuluu noin 30 tuntia työpajaohjelmaa. Tilaa on myös päivittäisille pienempien ryhmien fiiliskatsauksille ja vapaa-ajan aktiviteeteille, kuten paikan ylläpidolle, uimiselle, saunomiselle, levolle jne. Iltaisin on erikseen aikaa, jolloin kuka tahansa paikalla olijoista voi jakaa tietämystään toisten kanssa. Kaikki ohjelma ei ole pakollista yhteisön jäsenille.

Sunnuntai - Kylvö (jakamista, orientoitumista ja ehdotettuihin rakenteisiin asettumista)
Maanantai, tiistai - Työpajapäivät
Keskiviikko - Viljely (itseohjautuvaa oppimista, työpajojen jatkumoa tai lepoa)
Torstai, perjantai - Työpajapäivät
Lauantai - Sadonkorjuu (reflektiota ja uuteen kylvöön valmistautumista)

Oppiminen sulautuu leirielämään - se ei perustu vain työpajoihin vaan myös vertaisoppimiseen ja päivittäiseen yhteiseloon. Ehdotettu oppimisen polku voidaan mukauttaa jokaisen osallistujan tarpeisiin kun se samalla palvelee yhteistä hyötyä. Kaikki yhteisön jäsenet mukaan lukien järjestäjät, kokit, oppaat, osallistujat ja vapaaehtoiset jakavat vastuun yhteisestä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.


Käytännön asiat

Päivämäärät: 18.7.-15.8.2021

Paikka: Kulttuurikollektiivi Kukoistus, Korkeaoja → https://www.kukoistus.org/kukamitaha
Suomessa, maaseudulla noin 30 minuuttia Porista kaakkoon. Koulu järjestetään Kukoistuksen yhteisön tiloissa ja alueella.

Ympäristö: Metsiä, peltoja, pieni järvi toisella puolen tietä ja suurempi noin 25 minuutin kävelyn päässä.

Majoitus: Teltat tai jaetut huoneet

Sisältyy: Työpajaohjelma (120 tuntia), opetusmateriaalit, muu ohjattu ohjelma, majoitus, perustarpeet, kolme yhteisöllistä kasvisruokailua päivässä (aamiainen, lounas, illallinen).Photo: Antti-Kristian Pärnänen


Todistus

Kaikki koko kesäkoulun neljän viikon ohjelman suorittavat osallistujat saavat virallisen Sydenkoulun Kesäkoulu 2021 -osallistumistodistuksen.


Hakuprosessi

Hae kesäkoulun osallistujaksi täyttämällä tämä lomake.

Paikkoja on rajoitettu määrä (20 osallistujaa per viikko).

Sujuvan järjestämisen varmistamiseksi pyrimme täyttämään 75% paikoista hakemuksen viimeistään 31. maaliskuuta 2021 jättäneistä hakijoista. Arvostamme kovasti, jos pystyt päättämään osallistumisestasi tähän päivämäärään mennessä, etkä odota viimeisintä takarajaa. Kesäkoulun hakuaika loppuu 31. toukokuuta 2021.

Tieto hyväksymisestä ja maksuohjeet lähetetään kun olemme vastaanottaneet täytetyn hakulomakkeen.

Tarkemmat käytännön tiedot paikasta, paikalle saapumisesta ja varautumisesta lähetetään hyväksytyille osallistujille kesäkuun aikana sähköpostitse.


Osallistumismaksu

Osallistumismaksu neljän viikon ajaksi on 970 €, sisältäen Sydenkoulu ry:n vuoden 2021 jäsenyyden ja jäsenalennuksen.

Yhden viikon osallistumismaksu on 330 €, sisältäen Sydenkoulu ry:n vuoden 2021 jäsenyyden ja jäsenalennuksen.

Osallistumismaksut ilman jäsenyyttä ovat 1100 € / 350 €.

Vahvistusmaksu: 150 € (yleisesti ei-hyvitettävä osuus osallistumismaksusta, joka maksetaan osallistujaksi hyväksymisen yhteydessä)

Jäljelle jäävä osuus osallistumismaksusta on maksettava kokonaisuudessaan 30. kesäkuuta 2021 mennessä. Voimme tarjota maksujärjestelyä tarvittaessa. Jos Kesäkoulun hinta on ainoa syy, joka estää sinua osallistumasta, olethan meihin yhteydessä.


Osallistumisen peruuttaminen

Nykyisestä maailman tilanteesta johtuen haluamme tehdä osallistujaksi sitoutumisesta turvallista ja tarjota mahdollisuuden peruuttaa osallistuminen ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa.

Täysi maksuhyvitys osallistumismaksuun sisältäen vahvistusmaksun (poislukien pieni käsittelymaksu): mahdollinen ainoastaan ylivoimaisen esteen tilanteissa (esimerkiksi maiden välisen rajan ollessa suljettuna tai äkillisistä terveydellisistä syistä, jolloin edellytämme lääkärintodistusta tai positiivista covid-19 testitulosta). Muissa tilanteissa osallistumismaksua ei voida hyvittää.

Muista syistä, tai viime hetken perumisesta emme tarjoa maksuhyvitystä.

An invitation to join a different narrative. /// The application process is now open.


SAFETY POLICY: We are following current government regulations regarding Covid-19 and we will organize the Summer School accordingly. We highly recommend to join for the entire duration - which is four weeks - and avoid leaving the camp frequently or meeting with people who are not part of the project in order to ensure the highest safety for our community.

We kindly ask you to come only if you are either fully symptomless or can provide us with a recent negative Covid test (taken max. 72 hours prior to the arrival).If stricter Covid-19 restrictions shall prevent us from gathering in a larger group during July / August 2021, there is a ‘plan B’ prepared. Summer School will not go online - we will still offer an opportunity for a live gathering in Finland. We are available on mobile and through email in case you have some questions regarding organization of the Summer School and would like to stay updated to the situation.What is it about

 • a four-week long guided learning journey
 • experimental, inspiring and based on practice
 • studying requirements for a genuinely sustainable lifestyle on both individual and community levels
 • learning setting is not separated from nature, it happens both indoors and outdoors
 • participants are working from their own potential and possibilities
 • the school’s structure is flexible and can be adapted to specific needs or conditions
 • learning is incorporated into everyday tasks
 • practicing sustainability from a very practical to the psychological level:

→ in ways how people get to Korkeaoja (shared rides, bus, bike)

→ in accommodation type (tents, yurt, hammocks besides shared rooms)

→ in the venue plan (eco constructions, compost toilets, outdoor showers, outdoor areas etc.)

→ in food preparation (partly from our vegetable garden, vegetarian, recycling, composting)

→ in our work (facilitation, varied pace, flexibility, horizontal structure, empowerment, empathy, deep awareness)

Context

We see the urge in redefining existing cultural narratives and myths that maintain humanity’s ecocidal habits: Infinite growth, individualism, emphasising GDP before happiness and relying on technological innovation as the saviour. Instead of thriving, we are experiencing systemic injustice, distorted leadership, widespread collective paralysis, ecological destruction, social polarization and spiritual poverty. Within this spiraling crisis, we found a meaningful thing to do. And we ended up here, as Sydenkoulu - Place of Becomings.

Summer School is the first step for us into hands-on work. This is when we gather with a larger group of people and explore the structures and content for learning that we created. This pilot project will give us understanding on how people are coping in current times, what are their needs and dreams. From that first longer learning journey we offer, we will take the next step into direction that will feel most fitting, most open, most welcoming. Continuing our work with alternative structures for education.


Participants

Adults (18+) from various backgrounds and professions, representing different stages in life.

Working and learning in the Summer School requires initiative. We are creating something new and exploring what it might become. It may prove difficult to detach from the accepted yet dysfunctional models, examine your relationship with them critically, and set into a position with no beaten path available. The journey that we will take together is strongly based in process - not goal - orientation.


Program

WEEK I
July 18th - 25th Community structures

WEEK II
July 25th - August 1st Expression

WEEK III
August 1st - 8th Ritual

WEEK IV
August 8th - 15th Concretizing dreams


///


It is possible to participate in the Summer School for all four weeks or for one to three weeks separately. The program was created as a whole and priority is given to those who can commit to the entire duration of the school. Each week there is space for max. 20 participants.Photo: Antti-Kristian Pärnänen


WEEKLY STRUCTURE:

Each week begins and ends on Sunday. This is when learning outcomes from previous week are shared with the newcomers. Days begin with a guided session, which is an hour-long physical / meditation practice. We'll have a joint info meeting in the morning for practicalities. There are three delicious vegetarian communal meals per day. 30 hours of workshops per week. A daily check-in meeting in smaller groups and free time for activities such as camp maintenance, swimming, sauna, rest etc. In the evenings there is also time for anyone in the camp to share their know-how with others. Not all parts of the program are obligatory for all community members.

Sunday - Planting (sharing, orientation and settling into proposed structures)
Monday, Tuesday - workshop days
Wednesday - Growing (day of self-directed learning, continuation of workshops or rest)
Thursday, Friday - workshop days
Saturday - Harvesting (reflection and preparation to share)

Learning is incorporated into the camp life - it is based not only on workshops, but also on peer learning and our daily co-existence. The proposed learning journey can be modified according to participants’ needs when it serves for the benefit of the whole. All community members including organizers, cooks, guides, participants, volunteers share the responsibility for mutual safety and wellbeing.


Practicalities

Dates: 18.07 - 15.08.2021

Place: Cultural Collective Kukoistus, Korkeaoja --> https://en.kukoistus.org/kukamitaha
It is a rural area circa 30 minutes South-East from Pori, Finland. The school takes place in the premises of the Kukoistus community.

Surroundings: forests, fields, one smaller lake across the street and one bigger within ca. 25min walk

Accommodation: tents or shared rooms

Included: workshops (120 hours), teaching materials, other guided sessions, accommodation, basic necessities, three vegetarian communal meals per day (breakfast, lunch, dinner).

Certification

All participants completing the whole four-week long learning journey, will be given an official Sydenkoulu - Place of Becomings: Summer School 2021 certificate of participation.


Application process

Apply for the Summer School using this form.

There is a limited number of places available (20 participants per week).

For the organizational purposes we strive to fill 75% of the places among those who apply by 31st of March 2021. We really appreciate it if you decide on the participation within this date and do not wait until the final deadline. Last day to apply for the Summer School is 31st of May 2021.  

The acceptance letter and payment details will be sent after receiving a filled application form.

More practical information about the place, travel and what to bring will be sent to the accepted  participants in June via email.


Participation fee

The price for four weeks is 970 €, including year’s 2021 membership of Sydenkoulu association and membership discount.

One week of participation is 330 €, including year’s 2021 membership of Sydenkoulu association and membership discount.

The prices without the membership are 1100 € / 350 €.

Confirmation fee: 150 € (generally non-refundable, to be paid upon receiving the acceptance letter)

The remaining part of the participation fee is to be paid in full by the 30th of June 2021. There is a payment plan option available. In case the cost is the only reason preventing you from participating, please contact us.  


Cancellation policy:

Due to the current situation in the world, we want to make it safe to commit to participation, and therefore offer a cancellation policy for major obstacles.

Full refund of the participation fee and confirmation fee (minus a minor handling fee): only possible by major obstacles (e.g. closed borders) or sudden medical reasons (in this case you shall provide us the doctor’s statement or a positive Covid-19 test). Otherwise the confirmation fee will not be refunded.

By other reasons or last-minute cancellations there is no refund available.

Sydenkoulu ry
3144787-6
info@sydenkoulu.com
Revonkylä, North Karelia, Finland